Demokrati / Menneskerettigheter / Ytringsfrihet

Menneskerettighetsbloggen fyller fire år!

I juni 2017 var det fire år siden menneskerettighetsbloggen ble opprettet!

Har du fått med deg alle de spennende sakene som har blitt publisert?

 

Kristel

Kristel Jüriloo, redaktør. Foto: privat

Mest lest hittil på bloggen i 2017 er innlegget til redaktør Kristel Jüriloo, Høyesterett mener at norsk lov må gå foran menneskerettighetene. Jüriloo skriver om en sak i høyesterett fra desember 2016. Saken gjaldt spørsmål om en kvinne med en psykisk lidelse skulle fratas selvbestemmelse over arven fra sin mor.

 

Andre mest leste innlegg i hittil i 2017 er:

2.  En krig mot mennesker av Ina Roll Spinnangr.
3. Hvordan er det å ha asperger syndrom? En personlig skildring  av Hanne-Kari Havik. Som ble publisert første gang i 2014.

 

picture

Espen Lütken, redaktør. Foto: Privat.

I 2017 fikk også MRbloggen ny redaktør. Espen Lütken har en mastergrad i Utviklingsstudier fra University of Cambridge og en bachelor i statsvitenskap, filosofi og økonomi ved University of Durham. Han har studert arabisk i Damaskus, hvor han også jobbet for FNs utviklingsprogram UNDP. Etter Syria jobbet han også for en lokal menneskerettighetsorganisasjon (Shams) i Ramallah på Vestbredden. Han er aktiv lokalpolitiker i SV, og er ellers opptatt av spørsmål rundt moderne former for rasisme, i tillegg til miljø og feminisme. Les Espens første innlegg.


2016

Kjersti Skarstad. Foto: Privat

Kjersti Skarstad, redaktør. Foto: Privat

Det mest leste innlegget i 2016 ble innlegget: Ørjasæter snakker ikke på vegne av alle søsken av utviklingshemmede, skrevet av redaktør Kjersti Skarstad. Som tilsvar på et innlegg i Morgenbladet 21.10.2016, hvor Elin Ørjasæter, som hevder at det å ha utviklingshemmede boende hjemme «er et brutalt overgrep mot disse barnas søsken. Skarstad skriver at det å ha funksjonshemmede søsken oppleves forskjellig fordi alle søsken- og familieforhold både med og uten utviklingshemmede er forskjellige.

 

Andre mest leste innlegg i 2016 var:

2.  Snarvei til umyndiggjøring av Jens Petter Gitlesen
3. Båten er full! av Anton Steen

2015

Aleksamder

Aleksander Helmsberg, Foto: Privat

Det mest leste innlegget i 2015 var Fra ord til handling av Aleksander Helmsberg. Helmsberg er pappa til Milla, en jente med Downs syndrom. I 2014 skrev Helmsberg en kronikk på facebook om hvordan komikere spøker med Downs syndrom. Helmsberg skriver at kronikken hans skapte et stort engasjement og at familien fikk støtte fra tusenvis av mennesker. I innlegget ”Fra ord til handling”, etterlyser Helmsberg handling: ”Det er så utrolig viktig at vi ikke ender engasjementet med ordkrig og passiv kjærlig engasjement. Vi trenger å gå fra engasjement rundt enkeltsaker til konkret handling slik at vi får endret samfunnet vårt til å faktisk kunne bli mer inkluderende.” Innlegget ble også republisert på dagbladet.no.

Andre mest leste innlegg i 2015 var:

  1. Hvordan er det å ha asperger syndrom? En personlig skildring av Hanne-Kari Havik. Som ble publisert første gang i 2014.
  2. «Handelsavtaler” mot menneskerettigheter av Tori Loven Kirkebø

 

2014

protrett av hanne kari

Hanne-Kari Havik Foto: privat

Det mest leste innlegget i 2014 Hvordan er det å ha asperger syndrom? En personlig skildring av Hanne-Kari Havik. Slik tittelen antyder, handlet innlegget om hvordan det er å ha asperger syndrom. Havik ber samfunnet respektere og anerkjenne annerledeshet som en kvalitet som kan berike det menneskelige landskap.

Andre mest leste innlegg i 2014 var:

 

2. Store menneskerettslige utfordringer på norske sykehjem av tidligere redaktør Jonas Iversen.
3. Krenkende debatt av redaktør Kjersti Skarstad.

2013

KJaputra

Kiki A. Japutra. Tidelige redaktør. Foto: privat.

Det mest leste innlegget i 2013 var Racial Profiling in Japan: Why do Japanese Fear Foreign Crimes? av tidligere redaktør Kiki A. Japutra. Innlegget handlet om hvordan media i Japan tegner et bilde av utenlandske statsborgere som en alvorlig trussel for sikkerheten i landet. Innlegget er illustrert med et bilde fra en butikk i Japan der det står at butikken kun er åpen for japanere.

 

Andre mest leste innlegg i 2013 var:

2. ”Det reisende folket” – en historie om diskriminering av Mari Ø. Møystad
3. Mensen og menneskerettigheter av redaktør Kjersti Skarstad.

 

MRbloggen ønsker å fortsette å spre kunnskap om menneskerettigheter ved å publisere engasjerende og lett tilgjengelige innlegg. Vi ønsker oss derfor flere lesere. Dette kan du hjelpe oss med ved for eksempel å invitere dine venner til å følge oss på facebook.

Hvis du kunne tenke deg å skrive for oss, send oss en mail! menneskerettighetsbloggen@gmail.com.

Følg oss også på facebook og twitter!

Nå tar vi sommerferie, men vi kommer tilbake i midten av august!

RIKTIG GOD SOMMER!

Hilsen redaktørene Kjersti, Eivind, Aled, Espen, Marie, Tonje og Kristel

 

Legg en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s