Menneskerettigheter

MRbloggen tildelt Jusstudentenes Menneskerettighetspris 2015!

Under åpningen av Menneskerettighetsuka i Amnestys lokaler i Oslo den 2. mars, ble MRbloggen tildelt Jusstudentenes Menneskerettighetspris for 2015!

Menneskerettighetsuka 2015

Det er sjette gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er blant andre Jon Wessel-Aas, Cecilia Dinardi, Advokatforeningens aksjons- og prosedyregruppe og JussBuss.

Bak prisen står jusstudenter ved juridisk fakultet, UiO og initiativtakerne har vært Amnesty Jus Oslo, Menneskerettighetsuka og i de senere årene også Juridisk Studentutvalg. En jury bestående av studentrepresentanter, generalsekretær i Amnesty International Norge, John Peder Egenæs og direktør for Norsk Senter for Menneskerettigheter, Inga Bostad foretar utvelgelsen på bakgrunn av nominasjoner.

Juryens begrunnelse:

Juryen mener at MRbloggen har gjort en god innsats for å heve den norske debatten om og rundt menneskerettigheter. Bak bloggen står seks redaktører, med bakgrunn fra og tilknytning til ulike studentmiljøer. Redaktørene byr gjennom MRbloggen på sin kunnskap, og inviterer både norske og utenlandske studenter til å lese og diskutere. Studenter oppfordres til å bidra, og studenter fra ulike fakultet har bidratt med tekster til bloggen.

MRbloggen får Jusstudentenes Menneskerettighetspris for å fremme studenters engasjement for menneskerettighetene i Norge. I kraft av å være en blogg har MRbloggen lyktes med å ha skapt et lavterskelfora for studenter med interesse for menneskerettigheter. MRbloggen har gjort fagartikler om menneskerettigheter gratis og lett tilgjengelig for studenter. Ved at studentene inkluderes og oppfordres til å delta og bidra, mener juryen at MRbloggen er med på å heve både dagens og fremtidens samfunnsdebatt.

Vi i MRbloggen er utrolig stolte, glade og takknemlige for å ha mottatt denne prisen, som vi deler med alle våre bidragsytere. Formålet med MRbloggen er å øke kunnskapen og engasjementet om menneskerettigheter i Norge. Dette ønsker vi å gjøre ved å formidle faglig kunnskap på en engasjerende og lett tilgjengelig måte. Forhåpentligvis vil denne prisen gjøre at vi når ut til enda flere – både lesere og nye bidragsytere.

Tusen takk!

Hilsen Kjersti, Aled, Tonje, Marie, Jonas og Solveig

En tanke om “MRbloggen tildelt Jusstudentenes Menneskerettighetspris 2015!

  1. Tilbaketråkk: Menneskerettighetsbloggen fyller 3 år | menneskerettighetsbloggen

Legg en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s