Funksjonshemmedes rettigheter / Minoriteter / Norge / Valg 2013

SP: Funksjonshemmedes rettigheter et satsningsområde

Hva betyr menneskerettigheter for Senterpartiet?

Menneskerettighetene er et helt sentralt grunnlag for Senterpartiets politikk og en sentral del av det norske samfunnets felles verdigrunnlag. Senterpartiet vil bygge samfunnet nedenfra. Vi vil ha et samfunn med frie, selvstendige mennesker

Senterpartiet logo on Caravan

Foto: MRbloggen

som med tro på egne evner tar ansvar for sitt eget liv, for fellesskapet og natur og miljø. Partiets menneskesyn har utspring i det kristne verdigrunnlaget og humanistiske verdier i pakt med dette. Hvert menneske er unikt og uerstattelig, og respekten for menneskeverdet er overordnet andre verdier.

Hva synes dere er den største menneskerettslige utfordringen i Norge i dag?

Sammenlignet med de fleste andre land, mener vi menneskerettighetene er godt beskyttet i Norge. Det betyr ikke at vi ikke også i Norge har utfordringer. Omfanget av hatefulle ytringer rettet mot minoriteter, er én av flere utfordringer. Selv om vi mener menneskerettighetene i stor grad er godt ivaretatt i Norge, må vi ta alvorlig de forholdene som blir påpekt fra FN-organer og menneskerettighetsorganisasjoner. Funksjonshemmedes situasjon og rettigheter bør være et satsingsområde.

Og hvordan har dere tenkt til å løse den?

Ivaretakelsen av menneskerettigheter og utfordringer i sammenheng med dette, vil aldri være løst en gang for alle. Vi kan bedre menneskerettighetssituasjonen gjennom blant annet styrking av rettigheter i lover og forskrifter, bevisstgjøring, holdningsarbeid og aktiv prioritering av de områdene der vi ser at vi har utfordringer.

Myndighetenes ansvar for å respektere og sikre menneskerettighetene er forankret i Grunnloven. I tillegg har vi menneskerettighetsloven som skal styrke menneskerettighetenes stilling i norsk rett. Vi er glad for at vi også har flere organisasjoner i Norge som har særlig oppmerksomhet på menneskerettighetsutfordringer både i Norge og andre land.

Legg en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s