Uncategorized

Velkommen til MRbloggen!

Vi har gleden av å ønske deg velkommen til Norges menneskerettighetsblogg. Fra nå av vil du her kunne lese interessante og aktuelle historier om ulike temaer knyttet til menneskerettigheter (MR).

Poenget med bloggen er hovedsakelig å bedre din forståelse av hva menneskerettigheter er. MRbloggen er et forsøk på å gjøre menneskerettigheter mer anvendelig for folk flest. Menneskerettigheter er ikke kun abstrakte juridiske prinsipper. De angår oss alle, og Menneskerettighetsbloggen viser oss hvorfor.

DSC_0241

Foto: Aksel Tømte

Vi kommer til å publisere minst et nytt bidrag i uka og det er med stor glede å kunne presentere ’the Grand Old Man’ Asbjørn Eide som vår første bidragsyter. Artikkelen til Asbjørn omhandler menneskerettighetenes historie og hans deltakende rolle i denne. At det er nettopp Asbjørn Eides bidrag som står for ’avdukingen’ av MRbloggen er ingen tilfeldighet. Han er både en nestor på menneskerettighetsfeltet i Norge og vil være en av våre faste bidragsytere i tiden fremover. I tillegg til Asbjørns artikkel har vi også publisert en artikkel om Norges ratifisering av FN konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. I neste uke setter vi fokus på medias rolle og ansvar i å skape fordommer mot innvandrere. Selv om MRbloggen først og fremst er rettet mot det norske publikum, og dermed har et fokus på artikler skrevet på norsk, åpner vi opp for å publisere artikler på engelsk for de som ikke har muligheten til å skrive på norsk. For eksempel vil en av redaktørene, Kiki fra Indonesia, skrive faste innlegg på engelsk.

Da ønsker vi deg nok en gang velkommen til Norges menneskerettighets blogg. Vi oppfordrer deg til å lese de allerede publiserte artiklene og å følge med på når nye bidrag blir publisert. I tillegg oppfordrer vi deg som leser til selv å sende inn bidrag dersom du har noe på hjertet. Vi håper at du gjør andre interessert i denne bloggen, både lesere og de du tror kunne skrevet et interessant og relevant bidrag for oss. Med andre ord, spre ordet! Ta del i det viktige arbeidet det er å spre kunnskap om menneskerettighetene i Norge og i verden.

God lesing!

Gledelig hilsen fra redaktørene,

Cheryl, Kiki, Kjersti og Jonas

2 tanker om “Velkommen til MRbloggen!

  1. Tilbaketråkk: MRbloggen 1 år! | menneskerettighetsbloggen

  2. Meget interesant er deter en plass i press å diskutere,kommenterer
    og laerer at de er faktisk menneskerettigheter,mange mennesker ute y verden ogsa her i Norge som mener at menneskerettigheter har å gjore med alt til krig,tortur,fengsel,osv
    Feil,menneskerettigheter er mye mer.

    Liker

Legg en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s